Covid-19 & Vakantie 2020, update 16 juli.

Hallo Zuid- Frankrijk! Hallo vakantievilla!

Hallo privé zwembad! Hallo beachclub!

Hallo restaurant en zonnig terras!

We komen er weer aan.

_____________________________________________

Op deze pagina houden we u graag op de hoogte van de actualiteit rondom Covid-19 en de gevolgen daarvan voor uw reservering. VillaSud volgt in deze de reisadviezen van BuZa en de richtlijnen van ANVR en ACM.

_____________________________________________

In verband met Covid-19 is het dragen van mondkapjes in gesloten openbare ruimten per 19 juli verplicht in Frankrijk.
Onder gesloten openbare ruimten wordt o.a. verstaan; supermarkten, winkels, banken en restaurants.

_____________________________________________

Frankrijk heeft per 15 juni alle grenzen volledig heropend voor toeristen uit Nederland en de andere Schengenlanden.

Het ministerie van BuZa heeft per 15 juni het reisadvies voor Frankrijk aangepast naar Code 'Geel'. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

De code Geel betekent; Frankrijk laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijk reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Frankrijk maar blijf waakzaam. (bron nederlandwereldwijd.nl)

U bent van harte welkom in Zuid Frankrijk.

Het leven in Frankrijk is conform het nieuwe normaal weer op gang gekomen, net zoals in Nederland. Restaurants en cafés zijn weer open. Net als winkels, winkelcentra en markten. Ook stranden, meren en parken zijn weer toegankelijk. U kunt wandelen, sporten en bijvoorbeeld ook picknicken. Musea, pretparken en bezienswaardigheden zijn ook weer geopend.

De situatie is in Frankrijk is op dit moment in grote lijnen vergelijkbaar met Nederland. Er zijn (net als in Nederland) op dit moment nog restricties voor de openbare ruimte, bijvoorbeeld dat je niet met meer dan 10 personen bijeen mag komen en je 1 meter afstand moet houden.  

U kunt verder gewoon reizen met eigen vervoer en met uw eigen reisgezelschap verblijven in uw villa. 

_______________________________________________

Hieronder leest u de antwoorden op enkele mogelijke vragen.

Vragen en antwoorden zijn mede afkomstig van de ANVR website en ACM

Wat betekent het reisadvies 'Geel' van  BuZa voor Frankrijk voor mijn vakantie?​ ​Het reisadvies van BuZa inmiddels aangepast naar "Geel" voor reizen naar Frankrijk vanaf 15 juni 2020. Dat betekent dat u in dit land als toerist weer welkom bent en u ook niet bij terugkomst in thuisquarantaine hoeft. In verband met corona heeft Frankrijk - net als in Nederland - maatregelen getroffen die een beperkte invloed hebben op het dagelijks leven. Wij adviseren u om de BZ Reisapp te downloaden en u aan te melden voor de 24/7 Informatieservice van BuZa. Zo blijft u tijdens uw vakantie goed op de hoogte van de actuele situatie. 

Hoe zit het met mijn verzekeringen als ik nu op reis ga naar Frankrijk? Het reisadvies van BuZa wordt aangepast naar "Geel" voor reizen naar Frankrijk vanaf 15 juni 2020. Dat betekent doorgaans dat uw verzekeringen normaal dekking geven. Wel adviseren wij u om voor de volledigheid navraag te doen bij uw verzekeraar(s).

Mijn reis vindt plaats na de openstelling van de grenzen en gaat ook door, maar ik moet wel rekening houden met verschillende maatregelen die de bestemming van het ontvangende land stelt. Mag ik mijn reis op basis van deze maatregelen kosteloos annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. We zullen deze maatregelen moeten accepteren als het ‘nieuwe normaal’.

Mijn reis vindt plaats na de openstelling van de grenzen en gaat ook door, maar ik wil (nog) niet op vakantie i.v.m. corona. Mag ik mijn reis annuleren? ​Ja, u mag annuleren, maar de kosten daarvoor liggen bij u als reiziger. Angst is geen reden voor kosteloze annulering.

Mag ik mijn reservering annuleren? Ja u mag altijd annuleren.  Alleen gelden dan wel onze reguliere  annuleringsvoorwaarden, die zijn gebaseerd op de ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten ($3). 

Wat zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden? U kunt als huurder helaas niet kosteloos annuleren. Juridisch is de situatie als volgt: U heeft een losse accommodatie geboekt. Indien het verblijf in de betreffende accommodatie feitelijk kan worden uitgevoerd en theoretisch uitvoerbaar is bestaat er geen recht op kosteloos annuleren met terugbetaling van de huurpenningen. Het reizen van- en naar de villa valt niet onder de invloedssfeer van de eigenaar. (Bron ANVR en ACM)

Bij een annulering worden aan u de volgende kosten in rekening gebracht.

  • Bij annulering acht weken of langer voor aanvang van het verblijf: 35% van de gefactureerde huursom zijnde het bedrag van de aanbetaling. 
  • Bij annulering binnen de termijn van acht (vier/twee*) weken voor de dag van aanvang van het verblijf: 100% van de gefactureerde Huursom en 100% van de gefactureerde kosten ‘Servicepakket’.

* Indien er aan u uitstel van betaling is verleend.