Strand, cultuur en goed eten; dat is Antibes!

Denk je aan Antibes, dan denk je in eerste instantie aan een mondaine badplaats met luxe villa's en een haven met imposante jachten. Maar vergis je niet, Antibes is een mooie stad die ook op cultureel en culinair vlak veel te bieden heeft! Antibes is wat betreft inwonersaantal na Nice de grootste stad in het departement Alpes Maritimes, op de voet gevolgd door Cannes. Toevallig ligt Antibes ook geografisch precies tussen deze twee steden in.

Huizen in oud Antibes

Antibes nodigt je uit om op ontdekkingstocht te gaan, je zal zien dat je er veel interessante bezienswaardigheden, mooie musea maar ook de leukste achteraf straatjes met kleine restaurantjes te vinden zijn. De meeste hiervan bevinden zich in het gebied achter de overdekte Provençaalse markt die iedere morgen plaatsvindt.

Provencaalse markt Antibes

Schuif bijvoorbeeld eens aan de grote tafels van ‘Chez Lulu’ aan, een restaurant table d'hôtes waar je eet wat de pot schaft, zoveel je maar wilt. Daarbij heb je bij het entrée en dessert keuze uit een aantal opties, het hoofdgerecht is wat het is. De sfeer is alsof je bij vrienden op bezoek bent, anders dan anders maar wel heel leuk! Ook een aanrader is het piepkleine brocante restaurant ‘Le Broc en Bouche’ waar je vanaf je tafel kan zien hoe liefdevol en met toewijding je maaltijd in de keuken wordt klaargemaakt. Het resultaat mag er zijn: een smaakvolle maaltijd die ook nog eens leuk gepresenteerd wordt.

Leuke restaurantjes in Antibes

Het oude centrum van Antibes is absoluut een bezoekje waard. Het beste is het centrum te voet te ontdekken en al wandelend door de smalle straatjes en over de mooie pleinen de bijzondere sfeer te proeven. Je vindt in het oude centrum onder andere de imposante vestiging van het voormalige Antipolis (zo heette Antibes vroeger). Met haar twee torens bepaalt Fort Carré al sinds jaar en dag het karakter van Antibes.

kathedraal van Antibes

Door de  bescherming die de vesting de stad in het verleden bood is er gelukkig nog veel historische schatten te vinden in het centrum van Antibes.  Zoals de kathedraal van Antibes bijvoorbeeld. Deze gedeeltelijk Romaanse kathedraal is niet alleen een bezoekje waard omwille van het architecturale karakter van het bouwwerk maar ook om haar eeuwenoude altaar uit 1515. 

Chateau Grimaldi en het Picasso museum

Château Grimaldi is een bezienswaardigheid die tijdens een bezoek aan Antibes eigenlijk niet op je ‘to see’ lijstje mag ontbreken. Dit kasteel is een van de woonplaatsen van de beroemde schilder Picasso. Niet verwonderlijk dat in het kasteel nu het Picasso museum gehuisvest is waar je een indrukwekkende collectie van de werken van de schilder kunt bewonderen. Je vindt er vooral veel van zijn werken die hij maakte tijdens zijn verblijf in Antibes.

Picasso museum Antibes

Ook bevindt zich in Antibes een Napoleonmuseum, het Musée Peynet en het Musée de la Tour. Voor de kinderen zal een bezoek aan Marineland in combinatie met het aangrenzende Aquasplash hoog op het verlanglijstje staan. 

Musea in Antibes

Antibes telt maar liefst vijf jachthavens, waarvan Port Vauban de grootste plezierjachthaven van Europa is. Met meer dan 2.000 ligplaatsen en ruimte voor jachten van 100 meter lengte is hier in het hoogseizoen altijd genoeg te zien. Loop ook eens over de zogenaamde Quai des Millionnaires, de Miljairdairskade, waar de grootste privéjachten van de wereld liggen. Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om er een tijdje rond te lopen.  De luxe plezierjachten die je daar ziet zijn adembenemend en je kan ze zonder problemen van dichtbij bezichtigen (de buitenkant wel te verstaan;-))

Jachten in Port Vauban

Waar Antibes geliefd is vanwege de kunst en cultuur is het aangrenzende Juan-Les-Pins beroemd om de heerlijke zandstranden en het bruisende nachtleven. Je vindt er talloze hippe bars en een casino. Juan-Les-Pins geniet internationale bekendheid door het jaarlijkse Jazz Festival elk jaar weer vele beroemde musici naar de badplaats lokt. Het festival vindt altijd rond de tweede week van juli plaats. Mocht je tijdens het Jazz Festival in de buurt van Antibes zijn dan is het echt de moeite waard om er een avond heen te gaan.

Beeld Picasso Museum

Kortom, of je nu voor de zandstranden, de cultuur, de historie, de leuke restaurantjes of het uitgaansleven komt, tijdens een vakantie in of bezoek aan Antibes hoeft niemand zich te vervelen!

Onze villa's in Cannes, Mandelieu, Théoule-sur-Mer, Juan-les-Pins, Antibes, Les Adrets en Mougins
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!