Mooie wandelingen maak je in het Esterel gebergte!

Mooie wandelingen maak je in het Esterel gebergte!

De kustplaatsen Fréjus en Saint-Raphaël in Zuid Frankrijk zijn vanwege de mooie boulevard met gezellige winkeltjes en restaurants, de vele zandstranden met watersportmogelijkheden én rustige baaitjes een populaire vakantiebestemming aan de Côte d'Azur. Maar wist je dat deze twee plaatsen in een prachtig natuurgebied liggen waar je leuke en sportieve activiteiten kunt ondernemen? Voor iedereen die het indrukwekkende Massif de l’Esterel wil gaan ontdekken zijn de kustplaatsen Fréjus en Saint-Raphaël dus een ideale uitvalsbasis.

Overichtsfoto Esterel gebergte

Het Esterel gebergte bevindt zich in de departementen Var en de Alpes-Maritimes. In het oosten grenst het natuurgebied aan de steden Mandelieu en Cannes, in het westen aan Saint-Raphaël en Fréjus. Het bergmassief is 320 km² lang waarvan 130 km² beschermd natuurgebied is: het natuurpark Forêt domaniale de l'Estérel.

Corniche de l'Estérel

Een goede indruk van de adembenemend mooie natuur krijg je bijvoorbeeld door met de auto de Corniche de l'Estérel te rijden. Tijdens deze autorit zal je versteld staan van het contrast van het rode vulkanische berglandschap met de azuurblauwe zee.

De route is ongeveer 30 kilometer lang en loopt vanaf Saint-Raphaël via Agay, Antheor, Le Trayas, Theoule sur Mer, Mandelieu La Napoule naar Cannes. De meest spectaculaire plekken om even te stoppen zijn Pointe de l’Esquillon en Cap Roux. Daar verdwijnen de rode rotsen letterlijk in de zee. Vergeet op mooie dagen niet om zwemspullen mee te nemen, het is heerlijk om onderweg even te zwemmen in een van de baaitjes van de calanques aan de kust.

Wandelen en fietsen in het Esterel gebergte

Het natuurpark Forêt Domaniale de l'Estérel is een buitengewoon aantrekkelijk gebied om te wandelen en te fietsen. De schitterende natuur met veel kleurige en geurende planten, kruiden, verschillende boomsoorten en de altijd groene struiken vormen een mooi contrast met het roodbruine gesteente van de bergen.

Cap Roux Esterel gebergte

Het Esterel gebergte biedt maar liefst 100 kilometer aan geprepareerde circuits voor mountainbikers en zo’n 40 kilometer aan wandelpaden. De echte sportieve wandelaars kunnen naar Cap Roux wandelen, deze wandeling duurt zo’n 4 uur dus weet waar je aan begint! Op diverse plekken langs de RN 98 kan je de auto parkeren en beginnen er wandelpaden die je tot de Pic du Cap Roux brengen die op 450 meter hoogte ligt. Eenmaal boven kan je kilometers ver kijken over het Esterel gebergte.

Wandelen in Esterel gebergte

Is een wandeling van ruim 4 uur te lang, dan raden we je aan om, vlakbij Saint-Raphaël, naar Cap du Dramont te wandelen. In ongeveer anderhalf uur ben je boven en heb je een mooi zicht op Ile d’Or. Dit eilandje van ongeveer 200 meter lengte veranderde rond 1900 van eigenaar door het winnen van een partijtje kaarten. De nieuwe eigenaar stichtte er zijn eigen koninkrijk, liet er een toren in Middeleeuwse stijl bouwen, hield er feestjes voor de jet-set van de Côte d'Azur en...werd er tenslotte ook begraven.

het gouden eiland

Ook leuk, en zeker ook te doen met kleinere kinderen, is een wandeling naar Mont Vinaigre. Deze berg nabij Fréjus is met 641 meter de hoogste berg van het Esterel gebergte. De wandeling (heen en terug) duurt met kinderen zo’n 2 uur en biedt op het hoogste punt een mooi uitzicht over het hele Esterel gebergte.

Wandelen naar Mont Vinaigre

De stranden van Saint-Raphaël en omgeving

Saint-Raphaël en omgeving zijn geliefde vakantieplaatsen vanwege de mooie, brede zandstranden in de omgeving.  De moeite waard zijn bijvoorbeeld plage du Viaduc bij Antheor en het strand van Agay. Langs de weg kan je vaak gratis parkeren, vlakbij het strand. Het strand bij St. Aygulf is ook mooi en heel geschikt voor kinderen. Door de golfbrekers is het water er wat warmer en de bodem loopt er langzaam af.

zandstrand

Ook een fijn strand is plage du Debarquement bij Dramont, tussen Saint-Raphaël en Agay. Dit brede strand heeft zijn naam te danken aan de geallieerden die er in augustus 1944 landden. Het strand bestaat op het hoge gedeelte uit zand en op het lager gelegen deel uit witte en grijze keien. Dit is opvallend omdat het meeste gesteente in dit gebied rood van kleur is.

Sentier littoral

Vanaf Plage du Debarquement heb je moot uitzicht op Ile d’Or. Vanaf dit strand kan je ook via het kustpad Sentier du Littoral, naar het strand van Camp Long d’Agay lopen, een prachtig strand in een beschutte baai. Het is duidelijk, of je nou van fietsen of wandelen in de natuur houdt of wilt genieten van een strandvakantie, een vakantie in de buurt van het Esterel gebergte biedt het gewoon allemaal!

Klanten over VillaSud

9.1

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.1 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 3285 reviews.

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

Villasud
 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

Villasud
 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!