De Calanques van Cassis, adembenemend mooi!

Cassis is een authentiek stadje aan de kust op ongeveer een kwartier rijden van Marseille.  Het stadje ligt ingebed tussen het rots massief van de Calanques en de Cap Canaille. Het is een romantisch stadje met een kleine vissershaven. Vanwege de ligging van Cassis zijn hier hele mooie zonsondergangen te zien.

Boten in haven van Cassis

Het stadje heeft charmante, historische wijken met o.a. een elegante zeventiende stadhuis dat uitkomt op een schaduwrijk plein waar de Cassidains graag komen om te genieten van de koele zomeravonden en petanque te spelen. De nauwe straatjes en de gekleurde vissershuizen nodigen uit tot een wandeling rond de haven. Van hieruit (Quai Saint-Pierre) worden er ook diverse boottrips georganiseerd naar de Calanques.

Cassis Calanques

De Calanques van Cassis zijn ruige, maar prachtige rotsen aan de kust van de Middellandse Zee. Het gebied staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Frankrijk. Je vindt er opvallend veel witte krijtrotsen. Op een mooie, zonnige dag kan je de mooiste foto’s maken van deze rotsen in combinatie met de azuurblauwe zee!

Boottocht Cassis

Het uitzicht vanaf de hoge rotsen is op veel plekken adembenemend. Om de Calanques van Cassis echt goed te verkennen, is het aan te raden om een boot te huren. Je kan dan zelf langs deze indrukwekkende zeekust varen en genieten van al het natuurschoon. Je kan natuurlijk ook met een georganiseerde trip mee varen.

Baai bij Calanques Cassis

De Calanques kan je ook te voet verkennen. Het is absoluut noodzakelijk om dat met goede wandelschoenen te doen. Tijdens het wandelen zal je namelijk ook regelmatig moeten klimmen en klauteren en het kan glad zijn. De wandeling is echt de moeite waard en fotografen kunnen hun hart ophalen. De mooie uitzichten, de verschillende tinten blauw van de zee, alles is hier even fotogeniek.

Uitzicht route des cretes

De zee nodigt je vooral tijdens warme dagen uit om een verfrissende duik te nemen dus vergeet vooral niet om naast voldoende drinkwater ook zwemspullen mee te nemen tijdens de wandeling!  Over duiken gesproken: er bevinden zich in dit natuurgebied veel prachtige duiklocaties dus ook voor duikliefhebbers is Cassis een mooie bestemming.

Uitzicht route des cretes

Een andere ‘must do’ in Cassis is de Route des Crêtes. Deze route verbindt Cassis met het plaatsje La Ciotat. Het is een indrukwekkende route die je langs de kliffen van Soubeyrannes voert. Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren om vervolgens een stukje over de kliffen te lopen en te genieten van het  adembenemende panorama over de kustlijn. Het is er niet geheel ongevaarlijk; als er sterke wind is wordt de weg afgesloten.

Overzicht Cassis

Naast de Calanques en ander natuurschoon heeft Cassis nog iets moois wat je niet alleen kunt zien maar zeker ook moet proeven: heerlijke wijnen! Meer informatie hierover en over wijngaarden in de omgeving van Cassis lees je in ons blog van volgende week.

Onze villa's in Marseille en omgeving
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!