Cotignac ‘village de caractère’ in de Provence!

Cotignac is één van de mooiste en meest idyllische dorpen uit de Provence. Het dorp wordt vooral gekenmerkt door zijn beroemde rots, de Rocher de Cotignac. De oude dorpskern is volledig tegen deze 400 meter brede en 80 meter hoge rots aangebouwd wat er heel indrukwekkend uitziet.

Huis tegen rotswand Cotignac

Op de top van de rots bevinden zich twee 14e eeuwse torens, overblijfselen van het kasteel dat er ooit heeft gestaan. Mede om de rots heeft Cotignac heeft het label ‘Village de Caractère’ gekregen en het dorp wordt in de volksmond zelfs het ‘Saint-Tropez van de Var’ genoemd.

Cascade Cotignac

Een mooie waterval langs de rots heeft het riviertje ‘La Cassole’ doen ontstaan dat door Cotignac heen zijn weg baant. De waterval heeft er ook voor gezorgd dat er talrijke grotten zijn uitgeslepen in de rotswanden. Deze  grotten boden vroeger onderdak aan holbewoners. Het openluchttheater van Cotignac werd volledig uitgehouwen uit de rots. Elke zomer vindt er een muziek- en theaterfestival plaats.

Er is ook een grot van twee verdiepingen, leuk om naar toe te wandelen want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht. Onderweg kom je kloven van meer dan 50 meter diep tegen dus deze wandeltocht is zeker niet aan te raden aan mensen met hoogtevrees…

De hoofdstraat van Cotignac heeft talloze fraaie gevels uit de 16e en 18e eeuw. Het dorp heeft achttien meestal 17de-eeuwse fonteinen waarvan een mooi exemplaar op het dorpsplein staat.

Fontein Cotignac

Het dorpsplein ligt verscholen onder eeuwenoude platanen, die koelte en schaduw bieden tijdens de warme zomermaanden. Op dit centrale plein vindt elke dinsdag de wekelijkse markt plaats met de typische Provençaalse geuren en kleuren. Veel producten die je op de markt kunt kopen zijn biologisch.

Plein Cotignac

Tijdens de zomermaanden worden er ook talrijke artisanale markten, avondmarkten, brocante- en rommelmarkten georganiseerd. Op culinair vlak heeft Cotignac diverse restaurantjes en een cafés te bieden. De meeste hiervan hebben een mooi terras onder de platanen van Cours Gambetta, het dorpsplein.

Houd je van lekker eten dan loont ook de moeite om naar het dorpje Fox Amphoux te rijden, 13 kilometer afstand van Cotignac. Midden in dit kleine dorp leidt een trap je naar een prachtig uitzichtpunt over de hele streek en net buiten het dorp bevindt zich restaurant ‘la table de Fanette’ waar je heerlijk kunt eten.


Ben je wijnliefhebber? Ook dan is Cotignac een aanrader! Het dorp ligt namelijk langs de wijnroute van de Provence. Op de diverse wijndomeinen kan je de heerlijke, fruitige wijnen proeven, o.a. bij wijndomein Nestuby.

Wijndomein Cotignac

Ook is Cotignac ook leverancier van de zuiverste olijfolie en valt hiermee vaak in de prijzen. Het dorp had vroeger veertien olijfpersen, waarvan er nu nog maar één over is. Deze is gerestaureerd en functioneert weer sinds 2003.

Er is veel te zien, doen, proeven en te beleven in de omgeving van het rustieke dorp Cotignac en het dorp is daarom een ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Provence Verte!

Onze villa's in Le Haut Var
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1569 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!