Carnaval de Nice, een van de bekendste in Europa!

Het zijn drukke tijden aan de Côte d’Azur! Afgelopen weekend is zowel het Carnaval van Nice als het en Citroenfeest in Menton gestart. Van 18 tot 25 februari is het Fête du Mimosa in Mandelieu-la-Napoule en in dezelfde periode, op 21 en 22 februari vindt het bekende bloemencorso in Bormes les-Mimosas plaats.

Nice carnaval nacht

In Nice, Menton, Mandeleu-la-Napoule en Bormes-les-Mimosa vieren ze in februari feest onder de aangename winterzon! Deze evenementen zijn zo belangrijk in Zuid-Frankrijk dat we ze met jullie willen delen en het leuk vinden om er wat meer informatie over te willen geven. Deze week: het carnaval van Nice (13 februari t/m 1 maart), een van de bkendste in Europa!

Konigin Carnaval

In de winter is ‘le Carnaval de Nice’ het hoogtepunt aan de Côte d’Azur. Het is daarnaast ook een van de  bekendste carnavals in de wereld. De stad Nice wordt dan omgetoverd in een fantasiewereld waar talloze creaties te bewonderen zijn. Er is een onvergetelijk showprogramma met carnavalsoptochten en elk jaar weer zijn er de gigantisch grote decoratieve figuren op de Place Masséna. De komende twee weken leeft de stad Nice in het ritme van een authentiek en magisch evenement!

Konigin Carnaval

In Nice wordt carnaval sinds de 13e eeuw gevierd maar het feest in zijn huidige vorm bestaat sinds 1873. In dat jaar deed Roi Carnaval I zijn intrede. Sinds die tijd heeft het carnaval van Nice internationale bekendheid gekregen vanwege de kwaliteit, lef en originaliteit.

Koning Carnaval

Op de eerste vrijdag van het carnaval arriveert Le Roi Carnaval op la Place Masséna. Na twee weken aanwezigheid rijdt hij op de laatste dag van het carnaval nog een keer in een ‘défilé seul’ door de straten van Nice, voorafgegaan door fakkeldragers en gevolgd door duizenden enthousiaste mensen. Vervolgens wordt hij op het strand of op zee verbrand. Aansluitend vindt er een spectaculair vuurwerk plaats en is het carnaval dan toch echt afgelopen.

Konigin Carnaval illumine

Elke jaar heeft het carnavalsfeest een thema. Dit jaar vertellen de 18 praalwagens die in de parade meerijden het verhaal van de ‘Roi de la Musique’. De kleurrijke parade met ‘les grosses têtes’, metershoge figuren gemaakt van papier-maché, vinden zowel overdag als ’s avonds plaats. In de parade lopen meer dan duizend muzikanten en dansers van over de hele wereld mee. Je hoort muziek en ziet dansen uit allerlei landen en je wordt erin meegezogen, of je dat nou wilt of niet!

Op de Promenade des Anglais vindt een ander onderdeel van het carnaval plaats, de ‘bataille de fleurs’. Dit is een soort bloemencorso zoals we dat in Nederland kennen maar dan in combinatie met optredens van dansers en andere straatartiesten.

Bloemencorso Nice

Vroeger werd deze ‘bataille’ letterlijk een gevecht om bloemen, tegenwoordig staan de toeschouwers achter hekken en verloopt alles vreedzamer. Vanaf de prachtig versierde praalwagens gooien bloemenmeisjes (en een enkele jongen) in extravagante kostuums tussen de vier en vijfduizend verse bloemen het publiek in. Veelal mimosa, maar ook gerbera’s en lelies. Een ware bloemenregen!

Bloemencorso Nice

De parades zijn er zowel overdag (corso carnavalesque) als ’s avonds (corso Illuminé) en om hem te zien kan je kiezen voor zowel  zit- als staanplaatsen. Wees erop voorbereid dat het erg druk kan zijn; elk jaar bezoeken circa meer dan 1.200.000 bezoekers uit de hele wereld het spektakel!

Het loont echt de moeite om ook eens in de carnavalsvakantie naar Zuid-Frankrijk te gaan. Er is genoeg te zien en beleven in februari en bovendien kan je op circa anderhalf uur rijden ook nog eens gaan skiën in Auron of Isola 2000, wat wil je nog meer?!

Onze villa's in de omgeving van Nice
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!