Antibes, een gezellig stadje aan de Côte d'Azur.

Het mooie Antibes ligt naast Cannes (10 km) en tegenover Nice (23 km) aan de Baie des Anges. Eeuwenlang was Antibes de enige stad tussen Marseille en Italië. Vanwege de ligging tegenover het huidige Nice, aan de overkant van de Baie des Anges, werd de nederzetting Antipolis genoemd, wat vrij vertaald 'de stad aan de overkant' betekent. Later is de naam veranderd in Antibes.

ANtibes met alpen op achtergrond

Het stadje heeft een oud en een nieuw gedeelte. In het oude is nog veel historie terug te vinden. De beste manier om het centrum te ontdekken is te voet. Al wandelend door de smalle straatjes en over mooie pleinen proef je de bijzondere sfeer. Het spreekt voor zich dat je hier leuke winkels en terrasjes vind!

Antibes fort marina

Ook voor kinderen is er in Antibes genoeg te beleven. Als ze even een dag geen zin in strand of cultuur hebben zijn er genoeg alternatieven zoals Marineland, Aquasplash Antibesland en Adventuregolf,. En met Nice en Cannes om de hoek is ook leuk om een uitstapje naar deze steden te maken.

Eten en drinken in Antibes doe je niet alleen in een van de vele leuke restaurantjes in de oude binnenstad maar ook aan de kust. Daar vind je leuke plekjes waar je heerlijk verse vis en schaaldieren kunt eten.

Eten aan water

In de eerste helft van 1900 werd Antibes voor kunstenaars zoals o.a. Pablo Picasso een favoriet oord om te schilderen. Ze maakten er schilderijen geïnspireerd op het leven, het landschap, het water en het licht van de Middellandse Zee.

In chateau Grimaldi bevindt zich nu het Picasso museum. Dit chateau werd in de 13de eeuw op hoge muren direct aan de Middellandse Zee gebouwd. In het museum vind je o.a. de vrolijke, lichte werken die Picasso maakte tijdens zijn verblijf in Antibes. In de jaren veertig woonde hij in chateau Grimaldi. 

Picasso museum

Naast cultuur biedt Antibes ook alles voor een heerlijke strandvakantie.  Op de uitgestrekte kustlijn met zowel kleine zandstranden als kiezelstranden kan je heerlijk luieren. Er zijn diverse duikscholen maar ook de snorkelaars zullen in de rotsachtige baaien aan hun trekken komen. 

Fort Carre Antibes

De pleziervaart is van groot belang voor Antibes. Er zijn maar liefst vijf jachthavens, waarvan Port Vauban de grootste plezierjachthaven van Europa is. Met meer dan 2.000 ligplaatsen en ruimte voor boten van meer dan 50 meter lengte is hier gedurende hoogseizoen altijd genoeg te zien en te beleven. Loop vooral ook eens over de zogenaamde Miljardairskade waar de grootste privéjachten van de wereld te vinden zijn.

Jachten haven Antibes

In 1882 werd de strandplaats Juan-Les-Pins gesticht. Hoewel Antibes en Juan-les-Pins allebei een eigen karakter hebben worden deze twee plaatsen vaak in in één adem genoemd.  Wat de plaatsen gemeenschappelijk hebben is dat je je er geen moment hoeft te vervelen als je er op vakantie bent. Of je nu voor de zandstranden, de cultuur, de watersportfaciliteiten of het uitgaansleven komt, het is er allemaal!

Onze villa's in Cannes, Mandelieu, Théoule-sur-Mer, Juan-les-Pins, Antibes, Les Adrets en Mougins
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1331 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!