Twee mooie locaties om te kanoën of kajakken in Zuid-Frankrijk

De nazomer in Zuid-Frankrijk is een heerlijke periode en biedt volop mogelijkheden voor activiteiten waarvoor het hoogzomer te warm kan zijn. Neem bijvoorbeeld kajakken of kanoën. In  juli en augustus is dat in de volle zon op het water niet altijd even prettig, in de maanden september en oktober is de temperatuur heerlijk om je in een kano of kajak te hijsen en te genieten van een dag op het water. Kajakken is een ongekend populaire sport die veelvuldig door de lokale bevolking wordt beoefend.

Kanoën of kajakken in Zuid-Frankrijk

Het leuke is dat iedereen het kan, welke capaciteiten je ook hebt. Kanovaren en kajakken is een ontspannende manier om de natuur vanuit een ander perspectief te bekijken. Ondanks dat het erg inspannend kan zijn, is het ook rustgevend om over een rivier of op zee te peddelen en te genieten van de stilte en de omgeving. Zowel voor de getrainde kanovaarder of kajakker als voor families met kinderen is het een leuke, spannende bezigheid! 

kanoën of kajakken in Zuid-Frankrijk kinderen

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen kanoën en kajakken? Een kano wordt bestuurd met een enkelbladige peddel of steekpeddel, een kajak met een dubbelbladige peddel. Om snel te kajakken moet je kracht uitoefenen op beide armen, dus niet alleen op de arm die in het water zit. Een ander verschil tussen een kano en een kajak is dat het dek van de kano open is en het dek van de kajak helemaal dicht is, met uitzondering van de zitopening. De meeste bedrijven waar ze kajaks en kano’s verhuren zijn tot en met oktober open. De volgende twee locaties zijn echt de moeite waard voor een dag op het water.

kanoën of kajakken in Zuid-Frankrijk

Lac St. Croix is een mooie plek om te kanoën of kajakken. Het meer is in 1975 door mensen gevormd door het plaatsen van een dam in de rivier Verdon. Het azuurblauwe meer, alleen deze kleur is al het bekijken waard, heeft zandstranden en op deze plek is de rivier Verdon zo rustig dat je er zonder gevaar honderden meters kunt rond peddelen. Dit is net over andere delen van deze rivier te zeggen. Een goede plek om een kano of kajak te huren is bij het plaatsje Moustiers Sainte-Marie, de plek waar de Verdon uitkomt in Lac St. Croix. Ga je met kinderen het water op doe dat dan hier, de stroming is niet sterk en de kids kunnen ook heerlijk zwemmen in het meer of de rivier. 

Lac St. Croix

Hou je van wat meer actie dan is de rivier de Verdon de aangewezen plek voor je. Deze bevindt zich aan de andere kant van Lac St. Croix. Een schouwspel van steile rotsen, kronkelende paadjes en het helderblauwwater trekt vele belangstellenden. Op de Verdon zijn wel gedeeltes waar je onbekommerd kunt peddelen, maar dat zijn maar korte stukjes. Het grootste deel van het water is vanwege het gevaar niet te bevaren is met een kano of kajak. De Verdon is immers geen watertje waar je rustig peddelend van de omgeving kan genieten... Het is voor het overgrote deel wildwater varen en dus heel gevaarlijk.

Gorges du Verdon

Als je echt een tocht wilt maken kom je al gauw langs moeilijke passages die alleen geschikt zijn voor de zeer ervaren wild water kajakker. Vanuit het plaatsje Castellane worden er wel begeleide trips georganiseerd waarvoor je je kan inschrijven. Een hele sportieve en spannende onderneming, maar wel een ervaring om nooit te vergeten!

Misschien wel de leukste manier om de Lerins eilanden (St. Marguerite en St. Hoorat) vlak voor de kust van Cannes te ontdekken! Er zijn diverse bedrijven op het vasteland die een kano of kajak verhuren waarmee je in ongeveer een uur naar een van de eilanden vaart. De eilanden zelf zijn leuk om te bezoeken. Er zijn veel baaitjes om te zwemmen en te zonnen en leuke plekken om te picknicken of een siësta onder de pijnbomen te houden. Vervolgens peddel je weer terug en kijk je terug op een ​​geweldige dag. Deze trip is ook goed te doen met oudere kinderen. 

kanoën of kajakken Lerins eilanden

Het spreekt voor zich dat kanoën of kajakken rondom Cap d’Antibes ook tot onze favoriete activiteiten behoort. Afhankelijk van de weersomstandigheden vertrek je vanuit de westkant (Juan les Pins) of de oostkant (Antibes). Na een tocht van 2 uur bereik je de andere kant van Cap’ d’Antibes. Je peddelt langs de beroemde ‘chemin des Douaniers’ en ontdekt de diversiteit aan Mediterrane bomen in en rondom de indrukwekkende tuinen van de kapitale villa’s of kastelen die Cap d’Antibes rijk is.

Cap d’Antibes

Hoge kalkstenen kliffen en de aanwezigheid van golven die tegen de rand van de rotsen aan slaan en voor golfslag zorgen, geven een avontuurlijk tintje aan je tochtje op het water. Er zijn talloze natuurlijke baaien om onderweg wat uit te rusten, te zwemmen en te genieten van een welverdiende picknick. Ben je sportief en hou je wel van een avontuurlijke onderneming, denk er dan aan om tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk een kano of kajak te huren voor een onvergetelijke ervaring!

Onze villa's in Cannes, Mandelieu, Théoule-sur-Mer, Juan-les-Pins, Antibes, Les Adrets en Mougins
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!