Sinds 28 mei 2020 valt de bemiddeling bij verhuur van vakantiewoningen onder de toepassing van de Wwft. Deze wet geldt voor alle aanbieders van verhuur van onroerende zaken (waaronder vakantiehuizen) in Nederland. Voor VillaSud geldt dan ook een wettelijke plicht om uw identiteit als klant van VillaSud te verifiëren.

Wat betekent dit voor u?

Op het moment dat u bij ons een reserveringsaanvraag plaatst voor een villa of vakantiehuis gaan wij uw identiteit verifiëren. In Nederland doen wij dit middels de iDIN-check. Hieronder leggen we dit verder uit. 

Het verifiëren van uw identiteit gaat eenvoudig via uw eigen bankrekening. Nadat wij uw reserveringsaanvraag hebben mogen ontvangen krijgt u van ons een separate mail met daarin een link ter verificatie van uw identiteit. U kunt daarmee makkelijk via uw eigen bankrekening online uw identiteit aan ons bevestigen. Zodra uw identiteit is bevestigd ontvangt u van ons uw reserveringsbevestiging. 

Voor VillaSud is DebiteurenZeker de erkende partner voor het identificeren van zowel onze huurders als verhurende eigenaren. Dit gebeurt vanzelfsprekend in een AVG veilige omgeving. Dit wil zeggen één en ander conform de privacywetgeving van de Europese Unie (EU) in Nederland bekend onder de naam; de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat is iDIN?

iDIN is een nieuwe dienst van de Nederlandse banken. iDIN is een Nederlands online identificatiemiddel. De iD staat voor iDentificeren en IN staat voor INloggen. 

Het is goed te vergelijken met het via iDEAL door u inloggen in de vertrouwde omgeving van uw eigen bank. In plaats van een betaling te doen, identificeert u zich. Dit kan op deze manier omdat u zich bij het openen van uw bankrekening al heeft gelegitimeerd bij uw bank. Inloggen en identificeren via iDIN is een eenvoudige en korte procedure. 

Vrijwel alle Nederlandse banken zijn inmiddels aangesloten bij iDIN, behalve een aantal kleinere banken, zoals Van Lanschot Bankiers.

Het alternatief: online uw identiteitsbewijs uploaden

Is uw bank niet aangesloten bij iDIN? Dan kunt u zich identificeren middels het uploaden van hun paspoort of ID-kaart. U ontvangt hiervoor een e-mail met daarin een instructie om eenvoudig en snel online uw identiteit aan ons bevestigen door een kopie van uw identiteitsbewijs te uploaden. Zodra uw identiteit bevestigd is, ontvangt u van ons uw reserveringsbevestiging. 

En de eigenaar van de villa?

Niet alleen aan u als huurder wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren. VillaSud verifieert ook de identiteit van elke eigenaar wiens woning via VillaSud te huur wordt aangeboden. Dit betekent dat voor elke villa, in het portfolio, de identiteit van de eigenaar is geverifieerd voordat de villa te huur wordt aangeboden. Voor u als huurder ook een prettig idee, lijkt ons.

Vragen? 

Heeft u nog vragen over de Wwft of iDIN-check, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via info@villasud.nl of per telefoon +31 30 6910 645.