Beste beachclubs aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur staat bekend om zijn prachtige beachclubs - vaak gelegen op adembenemende strandlocaties – die een mix van luxe en een levendige, mondaine sfeer bieden. Verfijnde elegantie, genieten van innovatieve gerechten onder een azuurblauwe hemel. Perfect voor familie-uitjes of chique stranddagen.

Hier is een selectie van enkele van de beste beachclubs aan de Côte d'Azur:

Saint Tropez en omgeving

Club 55 in Saint-Tropez, beroemd sinds de jaren vijftig en een favoriet van Hollywood-royalty's, biedt een discrete maar luxueuze strandervaring.

Tahiti Beach, ook in Saint-Tropez, staat bekend om zijn levendige sfeer en directe toegang tot het zandstrand van Pampelonne.

Bagatelle biedt een feestelijke sfeer met een royale keuken en verandert naarmate de dag vordert in een levendige feestlocatie met DJ's en livemuziek.

Nikki Beach is bedoeld voor een jonger publiek dat op zoek is naar energiek hedonisme, bekend om grote dj's en champagnedouches.

Er zijn recent een aantal nieuwe beachclubs op Pampelonne geopend, vaak verbonden aan hippe, Parijse hotels met een levendige sfeer, bijvoorbeeld: Verde Beach by Yeeels, La Reserve a la Plage en Loulou 

Lees onze blog over beachclubs op Pampelonne Plage

Sainte Maxime en omgeving

La Voile: De populairste beachclub op La Nartelle, vooral bij Nederlanders. Trapje af en je komt in een oase van van mooie gedekte tafels, luxe buitenmeubilair, parasols en sunloungers op het strand. 

Le WYC: Deze mooie beachclub in Balinese sfeer en is al jaren een begrip op La Nartelle. De prijs/kwaliteit verhouding van het eten is goed, zeker voor Zuid-Franse begrippen, de sfeer is ontspannen, levendig en het personeel is vriendelijk. 

Les P’tits Galets: (zie foto boven) Smaakvolle bohemian inrichting en kwalitatief goed eten uit Midden-oosten keuken. Rustig gelegen plek om op zonnebedje van de zon te genieten. Aardig personeel en een ontspannen sfeer. 

Le 44: Relaxte beachclub direct aan het zandstrand van Les Issambres - vlakbij de haven naast de zeilschool. Sunloungers met parasols, mooi buiten meubilair en goede voorzieningen. Laid-back sfeer. 

Cap Mail: Mooie ligging aan het pittoreske strand, midden in Les Issambres en met goede menukaart. Op vrijdag en zaterdag vaak Live-muziek. Leuk rotsstrand voor kinderen om op te spelen. Ook strandstoelen te huur. 

Meer tips om te lunchen op het strand in Sainte Maxime 

Cannes en omgeving

Vegaluna: (zie foto boven) Hip strandrestaurant dat zeer populair is bij de Cannois. Verfijnde elegantie, genieten van innovatieve gerechten onder een azuurblauwe hemel. Perfect voor familie-uitjes of chique stranddagen. 

Z Plage: in Cannes maakt deel uit van Hotel Martinez en staat bekend om zijn designer-chique sfeer en comfortabele lounges.

Baoli Beach, ook in Cannes, biedt een glamoureuze omgeving, perfect voor een elegante lunch of zonnebaden op zachte ligstoelen.

Plage Keller op Cap d'Antibes biedt zacht wit zand en uitzonderlijk dineren, perfect na een wandeling rond de Cap.

L'Effet Mer Plage in Juan les Pins heeft een rustieke Balinese sfeer met een achtergrond van gestage beats van vaste DJ's, en biedt een scala aan tapasgerechten en een menu met zeevruchten en gegrild vlees.

Nice en omgeving

Castel Plage in Nice biedt een prachtig uitzicht over de Baie des Anges met een levendige sfeer en traditionele Provençaalse gerechten. 

Le Plongeoir: (zie foto boven) Eigenlijk geen beachclub, maar wel een onvergetelijke plek met uitzicht op zee. Lunchen met een onbetaalbaar uitzicht op zee? Dit iconische restaurant is gebouwd bovenop de oude duiktoren bij de haven van het oude Nice. 

Plage Beau Rivage is een klassieke strandtent met een typische Mediterrane sfeer; blauwwit gestreepte strandmeubelen en keurig gedekte tafels. 

Anao Plage biedt een prachtig uitzicht en eersteklas service, en belichaamt de verfijnde strandclubervaring met witte tafelkleden en champagne.

Paloma Beach in Cap Ferrat is een instituut met een mix van verfijning en een relaxte sfeer, en biedt een prachtig uitzicht op de kliffen van Monaco.

Elk van deze strandclubs biedt iets unieks, van serene ontspanning en voortreffelijk dineren tot levendige feesten en luxe. Vergeet niet om vooraf te reserveren om uw plek bij deze populaire beachclubs veilig te stellen.

Meer Insider Tips voor Zuid-Frankrijk?

Onze villa's in de omgeving van Nice
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

  • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
  • Professionele selectie en controle 
  • 99% met eigen privé zwembad 
  • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

  • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
  • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
  • Lokale villa-managers zijn er voor u  
  • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

  • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
  • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
  • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
  • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

  • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
  • Onze kennis en passie delen wij graag
  • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
  • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!