Ramatuelle: pittoresk plaatsje, prachtig strand en leuke beachclubs

Ramatuelle: pittoresk plaatsje, prachtig strand en leuke beachclubs

Op de 140 meter hoge Paillas-heuvel, midden op het schiereiland van Saint-Tropez, ligt het pittoreske plaatsje Ramatuelle. Zowel Ramatuelle als het nabij gelegen Gassin zijn ‘villages perchés’: op de top van een heuvel gebouwd Middeleeuwse dorpen, ooit opgezet als toevluchtsoord voor de lokale bevolking. Deze dorpen zijn van nature moeilijk te bereiken en boden in het verleden bescherming tegen de piraten die de Middellandse Zee terroriseerden.

Ramatuelle dorp

Als je Ramatuelle wilt bezoeken zal je de auto op de parkeerplaats buiten het dorp moeten parkeren. Vanaf deze parkeerplaats heb je al meteen een fantastisch uitzicht over de omliggende wijngaarden en het strand met de hoge vuurtoren op Cap Camarat. Deze vuurtoren uit 1831 is de op een na hoogste vuurtoren in Zuid Frankrijk, maar kan helaas niet worden beklommen.

Kerk van Ramatuelle

Het dorp Ramatuelle is goed bewaard gebleven en heeft de sfeer van een Provençaals dorp behouden. De authentieke kern van Ramatuelle wordt omgeven door oude vestingmuren. Je vindt er leuke, smalle straatjes met dicht tegen elkaar aan gebouwde huizen. De straatjes komen uit op een gezellig dorpsplein waar zich ook de kerk bevindt. Deze in de 16e eeuw gebouwde kerk, de Notre Dame, is het belangrijkste historische monument van Ramatuelle. De klokkentoren deed vroeger tevens dienst als uitzichtpost.

Steiger in zee

De smalle steegjes en kleurige huizen van Ramatuelle vormen een schilderachtig decor om tijdens je vakantie ontspannen doorheen te slenteren. Aan de rand van het dorp ligt een openluchttheater waar in de zomer regelmatig muziekfestivals georganiseerd worden. Veel muziekliefhebbers kennen Ramatuelle dan ook vanwege het klassieke muziekfestival en ‘Jazz à Ramatuelle’ dat elk jaar in augustus plaatsvindt.

Beachclub Les Jumeaux

Maar het allerbekendste is Ramatuelle toch wel om haar beroemde strand: Pampelonne. Dit fijne zandstrand is maar liefst vijf kilometer lang. Het zeewater is er kristalhelder en je vindt er veel kreekjes en inhammen. Pampelonne beach strekt zich uit van de Cap Pinet tot aan de Cap Camarat. Op het strand zijn veel beachclubs te vinden, waaronder het mondaine Tahiti Plage, Nikki Beach en Club 55.

Strand Les Jumeaux

Hoewel het strand van Pampelonne vaak in een adem wordt genoemd met Saint Tropez ligt het wel degelijk op grondgebied van Ramatuelle. Naast de vele privé-stranden vind je er ook openbare stranden. En op Pampellone Beach is een beachclub die het hele jaar open is, La Plage des Jumeaux.

Boten bij strand Ramatuelle

Deze beachclub staat zowel bekend om de locatie als om de eigenaar. De belangrijkste aspecten van een beachclub staan hier centraal te weten: ontspanning, comfort, discretie en gastvrijheid. Ook kinderen zijn hier welkom, iets wat niet bij alle beachclubs het geval is.

Coctail beachclub

In het restaurant van de beachclub worden heerlijke Mediterrane gerechten klaargemaakt en je drinkt er lekkere cocktails met je voeten in het zand, de zon op je huid en uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Als je helemaal tot het einde van de dag blijft zijn bijna alle mensen vertrokken en heb je dit mooie strand praktisch voor je alleen. Een moment om nog even te genieten terwijl de zon zich geleidelijk verbergt achter de heuvels van Ramatuelle…

Klanten over VillaSud

9.0

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.0 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 2639 reviews.

Naar Zuid Frankrijk met VillaSud?

Wij doen voor u het zoekwerk!

Villasud
 • Professionele selectie en doorlopende checks
 • 200+ unieke, exclusieve villa's in Zuid-Frankrijk
 • Op de mooiste plekken, sfeervolle, luxe interieurs
 • Met privé zwembad of op loopafstand strand

Uw verblijf tot in de puntjes geregeld

Villasud
 • Onze villa-specialisten kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers begeleiden u tijdens vakantie
 • Online toegang boekingsgegevens en reisgegevens

What you see is what you get!

Villasud
 • Wij werken rechtstreeks samen met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd en snel zoekfilter, dat scheelt u tijd!
 • Goede foto's en films, gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

Villasud
 • Al bijna 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag met u
 • Zuid-Frankrijk App met Insider Tips voor onze gasten
 • Laat u inspireren door ons team van villa adviseurs!