Ontdek de charme van de kustplaatsen Saint-Raphaël en Fréjus!

De Zuid-Franse kustplaatsen Saint-Raphaël en Fréjus werden in een eerdere blogpost al genoemd als ideale uitvalsbasis voor sportieve activiteiten in het Estérel gebergte. Dat deze plaatsen om die reden populaire vakantiebestemmingen zijn spreekt voor zich. 

Er zijn in en rondom Saint-Raphaël en Frejus, vaak samen aangeduid als Saint-Raphaël-Frejus, nog zoveel andere leuke bezienswaardigheden te zien en activiteiten te ondernemen dat we deze twee kustplaatsen graag een keer in the spotlights willen zetten!

Zon, zee, strand en cultuur in Saint-Raphaël en Fréjus

De kustlijn van Saint-Raphaël en het aangrenzende Fréjus is maar liefst 36 kilometer lang komt daarmee op de tweede plaatst te staan na de kustlijn van Marseille. Er zijn veel brede zandstranden, zowel privéstranden als openbare waar je zonder te betalen kunt genieten van een heerlijke dag aan het strand.

De smalle straatjes van het oude stadscentrum van Saint-Raphaël geven je een echt vakantiegevoel, zeker als je ook de typische Provençaalse bloemen- en groentemarkt bezoekt die in de zomer dagelijks wordt gehouden. En vergeet de mooie, twee kilometer lange boulevard met gezellige restaurants en winkeltjes niet, ook voor kinderen zijn er leuke bij:-)

Aan het einde van de boulevard tref je de recentelijk vernieuwde haven Santa Lucia aan. Vanaf daar kan je leuke dagtrips maken, zo vertrekt er bijvoorbeeld twee keer per dag een veerboot naar Saint Tropez.

Saint-Raphaël is een geliefde plaats voor iedereen die van watersport houdt. Een zeilboot of motorjacht huren is op diverse plekken mogelijk en ook duikliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Er zijn meerdere locaties kan je bijvoorbeeld naar wrakken kunt duiken.

De sportievere wandelaar willen we op het schitterende wandelpad langs de kust wijzen. Deze goed gemarkeerde wandelroute van 8,5 kilometer begint in de haven van Santa Lucia. Na ruim 2 uur eindigt de wandeltocht bij de vuurtoren van Baumette in Agay. Het is leuk om deze wandeling met kinderen te maken want ook voor hen is het prima te doen en als ze moe zijn is het een fijn idee dat de terugtocht lekker met de bus kan!

Vind je het leuk om wat bezienswaardigheden in Saint-Raphaël te beoeken? Denk dan aan de mooie basiliek Notre Dame of het Archeologisch Museum dat is gewijd aan archeologisch opgravingen uit de omgeving.

Fréjus, een stad vol historie

Fréjus heeft een bewogen geschiedenis en dat zie je o.a. in het historische centrum. In het antieke amfitheater met arena was vroeger plaats voor 10.000 toeschouwers. Het is door de jaren heen zwaar beschadigd maar ondanks dat is het een belangrijke toeristische trekpleister waar in de zomer regelmatig concerten en voorstellingen worden georganiseerd.

Ook de overblijfselen van het ooit 40 kilometer lange aquaduct, de stadswallen en stadspoorten van Fréjus zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd en zijn zeker een bezoek waard. Hetzelfde geldt voor de imposante kathedraal (Cathédrale St. Léonce et Cloître) met bijbehorend klooster. De doopkapel stamt uit de 5e eeuw en is daarmee één van de oudste van Frankrijk.

Voor kinderen is een dagje naar de dierentuin (Parc Zoologique) in Fréjus een leuk uitje. Eigenlijk is het meer een safaripark waar je meer dan 100 verschillende diersoorten kunt bekijken. Natuurlijk zullen de kinderen zich ook goed vermaken in het waterparadijs Aqualand van Fréjus.

De afwisseling van de brede en langgerekte stranden, cultuur, sfeervolle restaurants, het gezellige uitgaansleven en de activiteiten voor kinderen maken Fréjus en Saint-Raphael tot populaire vakantiebestemmingen. De twee kustplaatsen zijn geschikt voor iedereen die wil genieten van een heerlijke vakantie vol zon, zee, strand en cultuur!

Onze villa's in Fréjus, Saint-Raphaël, Agay, Anthéor en Le Trayas
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!