Het aantrekkelijke gebied rondom Avignon, Uzés, Arles en Salon-de-Provence omgeven door de bekende rivieren de Rhône en Durance is ook de regio van de beroemde schrijvers en schilders, het bijzondere licht en de vele kleuren. Niemand minder dan van Gogh liet zich inspireren door het Provencaalse landschap, zo'n drie jaar van zijn leven bracht hij tijd door in Arles en Saint Rémy de Provence. Ook de pausenstad Avignon is zeer geliefd en heeft een oud centrum met het gotische paleis als middelpunt.

Dwaal door de smalle straten van Saint Rémy de Provence of, ook een echte aanrader, slenter door de heerlijke stad Avignon. Probeer de lokale producten die de Alpilles streek te bieden heeft zoals; olijfolie, wijn en honing. De vriendelijke dorpelingen zullen je warm onthalen op de wekelijkse streekmarkt in Saint Rémy en tijdens de vele festiviteiten waarbij de eeuwenoude tradities gevierd worden. Er zijn nog weinig Provençaalse regio’s die zo aan hun tradities gehecht zijn zoals de Alpilles; het feest van Transhumance waarbij op 2e Pinksterdag meer dan 3000 schapen door het centrum van Saint Rémy de Provence naar de sappige weiden van de Alpen worden gebracht, het kostuumfeest in Arles (1e zondag in juli) en de stierengevechten (van Pasen tot Allerheiligen) in de arena’s van de Camargue.

Ontdek de Provence vanuit Saint Rémy

Saint Rémy is gelegen in het hart van de Provence en is een perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van de hele regio. Op 13 km rijden van Saint Remy ligt de in de rots uitgehouwen citadel van Les Baux-de-Provence. Vergeet onderweg niet de stoppen bij de Romeinse nederzetting Glanum. Hooggelegen aan de noordelijke rand van de Alpilles ligt het kleine dorp Eygalières met een aantal interessante middeleeuwse ruïnes. Erg populair is de wekelijkse Provençaalse markt met olijfproducten, zeep, wijnen en honing. Ontdek ook het charmante Provençaalse dorpje Fontvieille met haar molens, aquaduct van Barbegal en Chatâeu Barbegal. In dit gebied zijn veel elementen terug te zien van het verblijf van Vincent van Gogh destijds en hoe leuk, vanaf Saint Rémy de Provence kan je een wandeling maken langs borden met illustraties van zijn kunstwerken.

Sur le pont d'Avignon

De pausenstad is zeer geliefd en heeft een oud centrum met het gotische paleis als middelpunt. Van heinde en ver komt men om het Palais de Papes te bewonderen. In het paleis zijn indrukwekkende zalen en kappellen met mooie muurschilderijen te zien. Het is trouwens het enige paleis dat door een paus werd gebouwd buiten Rome en in 1995 is het kolossale bouwwerk dan ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet trouwens niet om nog even naar het hooggelegen park te lopen, de toegang is vrij en het uitzicht (op de Pont d’Avignon) is schitterend. 

Avignon wordt omzoomd door vestingsmuren van 4,5 km, die zijn gebouwd vanaf 1355. Het pauselijk paleis torent boven de oude stad uit en u rijdt de stad binnen over de beroemde brug Pont d’Avignon. Het is heerlijk om te wandelen over de geplaveide middeleeuwse straten met mooie herenhuizen of om uit te rusten op het terras van een café aan een van de pleinen in Italiaanse stijl. Toch heeft de oude stad (mede door haar unversiteit) een jeugdige uitstraling; skateboarders laten hun trucjes zien op de grote marmeren pleinen voor het paleis. Er zijn dus veel gezellige pleinen, leuke restaurants en is er een groot aanbod van winkels. Wat eten betreft is veel goed. Vermijd echter wel Place de Horlogerie, daar worden helaas alleen maar de toeristische happen geserveerd. Qua parkeren, de parking Palais du Papes biedt een goed beveiligde parkeermogelijkheid en ligt direct onder het plein voor het paleis. In juli vindt in Avignon elk jaar een bekend theaterfestival plaats, op de binnenplaats van het paleis, maar ook op andere monumentale plekken in de stad.

Wij raden aan om Avignon ‘s avonds te bezoeken, dan zijn de dagjesmensen verdwenen en komt de prachtige stad weer een beetje tot haar zelf.

Pont du Gard, Uzès, Nîmes en Montpellier

Het iconische aquaduct Pont du Gard werd door de Romeinen gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Nu is het een plek waar je kan kanoën door stroomversnellingen, te paard door de rivier kan waden, of op de vele strandjes kan zonnen en genieten.

In het middeleeuwse stadje Uzès woont de 17e hertog van Uzès in zijn prachtig gerestaureerde stadskasteel, dat te bezoeken is en waar zomers concerten worden gegeven. De Tour Fenestrelle is een unieke 12e eeuwse, ronde klokkentoren die vanuit het omringende heuvellandschap te zien is.

Uzès heeft prachtige winkels en gezellige markten, waar de Parijzenaars komen shoppen om hun huis van elegante huis- en tuinaccessoires te voorzien. De omgeving staat bekend om haar mooie wijnen en truffels. Nîmes is de kunst- en geschiedenisstad van de streek, met het prachtig bewaarde amfitheater (waar optredens worden gegeven) haar romeinse tempel en kunstmusea.

De universiteitsstad Montpellier is vijf kwartier rijden van Uzès en biedt een sfeervolle mélange van cultuur, terrasjes, stranden, winkels en muziek. Voor wandelaars is de streek Gard een paradijs, met tientallen bewegwijzerde wandelroutes. 

Multiculturele en populaire Marseille

Het multiculturele Marseille is na Parijs de stad met de meeste inwoners in Frankrijk. Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou verwachten zijn er in deze havenstad vele schatten te ontdekken. 

We zeiden het al, tegenwoordig is Marseille een stad waarin veel te zien en te beleven is. In de stad zijn vele musea te vinden die zich richten op de geschiedenis van deze grote stad. Je vindt er verschillende indrukwekkende bouwwerken zoals de Basiliek Notre Dame de la Garde, en het Palais Longchamp. In de binnenstad zijn veel leuke winkels en gezellige restaurants. Dankzij de combinatie van het heerlijke klimaat en de prachtige bezienswaardigheden is Marseille zeer geschikt voor een gezellige stedentrip. 

Mag je niet missen;

 • Avignon
 • Saint Rémy de Provence
 • Uzés
 • Multiculturele Marseille
Onze villa's in Saint Rémy de Provence, Uzés,
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1241 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!