Een vakantie aan de Cote d’Azur is niet compleet zonder een bezoek aan Saint-Tropez. Ga op dinsdag of zaterdag, dan is Le Marché in Saint Tropez een niet te missen uitstapje; zonder twijfel de hipste en levendigste markt in Zuid Frankrijk. 

Pak het pontje

Saint-Tropez is een schiereiland en per auto bereikbaar. Veel leuker is echter om vanuit de haven van Sainte-Maxime de veerboot naar Saint Tropez te pakken. Deze overtocht is alleen al de moeite waard vanwege het mooie boottochtje (15 min), dat eindigt in de mondaine haven van Saint Tropez met haar spectaculaire jachten. In het hoogseizoen vermijdt u zo ongewenst file-leed! Wij raden u aan om ‘s morgens bijtijds te vertrekken, vooral in het hoogseizoen aangezien de parkeerplaats in Sainte Maxime dan snel volloopt. Bovendien heeft u dan alle tijd om rond te struinen op de markt, die tot ongeveer 12.30 uur duurt.
U kunt ook de veerboot nemen van Les Issambres. Zeker in het hoogseizoen moet u er dan wel op tijd bij zijn. Mist u de boot of is hij net vol, dan kunt u beter doorrijden naar Sainte Maxime, omdat daar meer boten vertrekken.

Gezelligheid en lokale producten op de markt

Vanaf de haven loopt u door de gezellige straatjes in 5 minuten naar de ‘Place de Lices’, waar de markt is. Naast kleding, tassen en sieraden vindt u er veel lokale producten als lavendelzeep, olijven, macarons en handgemaakte worsten. Voor een kopje koffie tussendoor kunt u terecht op het terras van Le Clemenceau of Le Sporting. 
Voor de lunch (ook geschikt voor diner) kunt u prima terecht bij Brasserie des Arts of Le Bistro. Om even nieuwe energie op te doen voor een rondje Dior, Vuitton en Armani in de straatjes ernaast… 

De leukste winkelstraatjes

Rue Gambetta is een lange winkelstraat met veel modewinkels maar ook veel leuke kleine winkels met bijvoorbeeld antiek, speelgoed of aardewerk. Via de winkelgalerij Passage Riva komt u op een andere winkelstraat met veel modewinkels, de Rue François Sibilli met het plein Place de la Garonne.De Rue François Sibilli is de winkelstraat waar u naartoe moet als u op zoek bent naar een vestiging van Louis Vuitton of van Versace. Beide winkelstraten lopen evenwijdig van elkaar van de haven naar het fraaie plein Place des Lice.
Een specialiteit van Saint-Tropez zijn de handgemaakte Griekse sandalen. Goedkoop zijn ze niet, wel hip.

Of liever een wandeling?

Bent u niet zo van het shoppen, maak dan een wandeling langs de mooie stranden die zich urenlang uitstrekken richting Cap Camarat en strijk neer bij Le Club 55 of Nikki Beach.  
Terug in de haven kunt u voor de boot vertrekt nog mooi even wat luxe jachten – en soms zelfs beroemdheden – spotten. Of een ijsje halen bij Barbarac, de beste ijssalon in de haven van Saint Tropez.

Bekijk hier alle villa's aan de kust >>>