Dagtrip 7: Parfumhoofdstad Grasse en Adventure park Riviera Nature

Parfumhoofdstad Grasse

Dagtrip 7: Parfumhoofdstad Grasse en Adventure park Riviera Nature

Het Pays de Grasse wordt gekenmerkt door een mooi glooiend heuvellandschap met overal chique villawijken en bloemenplantages voor de parfum productie. Als sinds de 17e eeuw is Grasse producent van parfums en uitgegroeid tot 's werelds parfum hoofdstad. Rondom Grasse zijn meerdere mooie Provençaals plaatsjes, zoals Mouans Sartoux, Auribeau, Le Tignet of het onbekende paradijsje Cabris. Bekender zijn de chique dorpjes Valbonne, Opio, Roquefort-Les-Pins en Le Rouret. Hier vindt u veel mooie villa’s , luxe winkels en zeer goede restaurants.

Bezoek Musee International de la Parfumerie

Hoewel steeds meer bloemen in andere landen ingekocht worden, geurt het hier nog steeds overal heerlijk naar jasmijn. Vrijwel al de belangrijkste ‘neuzen’, parfumontwerpers, in de wereld hebben hun opleiding gehad in Grasse. Bezoek eens het het Musee International de la Parfumerie om meer te weten te komen over de geschiedenis van het parfum. Fragonard, Galimard, Molinard, de drie grote historische parfumeurs, geven gratis rondleidingen, die zeer de moeite waard zijn. Ook voor kinderen is een bezoek aan het parfum-museum een interessante ervaring.

Lunch in Les Arcades

Het gebied tussen Cannes, Grasse en Nice wordt ook wel de 'gouden driehoek' genoemd. De omgeving is hier zeer welvarend. Dat betekent dat hier de prijzen van villa’s hoog liggen en de kwaliteit van leven ook. Vooral pittoreske, goed geconserveerde oude dorpjes als Valbonne Opio, Roquefort-Les-Pins en Le Rouret zijn in trek. Op deze omgeving bevinden zich uitstekende restaurants, ook met Michelin-ster, zoals La Bastide St. Antoine in Grasse. In Valbonne is Lou Cigalon een aanrader. En we eten ook graag in Les Arcades.

Actie in Klimpark Riviera Nature Parcours Adventure

In Grasse is er ook een leuk klimpark, het Riviera Nature Parcours Adventure. Een leuk uitstapje voor zowel kinderen als volwassenen is een zogenaamd klimpark, ook wel bekend als avonturenpark, accrobranche of touwparcours. Dit is boompje klimmen voor gevorderden… Hoog tussen de boomtoppen klimmen en klauteren over touwen en in netten. In de regio Provence Alpes Cote d'Azur zijn meerdere van deze parken te vinden. Het prachtige uitzicht op zee en op de omliggende heuvels maakt het klimmen in Riviera Nature extra bijzonder. 

Voor de golfliefhebber

Voor golfers is er in de omgeving van Grasse een ruime keus aan goede golfbanen. Vlakbij vindt u de 18-holes banen van Golf Royal Mougins en Golf de Saint Donat en Golf Opio Valbonne. Valescure en Golf Blue Green d’Esterel, Golf de Roquebrune. Maar ook de 36-holes baan van Terre Blanche bevindt zich op minder dan 20 km afstand.

Bekijk hier al onze vakantiehuizen in de Provence.