De elegante badplaats Nice is al sinds het einde van de 19e eeuw populair vanwege haar schoonheid, levendige boulevard en stranden, unieke historische gebouwen, vele uitstekende musea en haar uitzonderlijk mooie klimaat. Wereldberoemd is de 7 km lange Promenade des Anglais en de kleurrijke dagmarkt Cours Saleya.

Shoppen op de Promenade des Anglais

Geniet van de gezelligheid en levendigheid op de Promenade des Anglais, de mooie brede bloemenboulevard aan de Baie des Anges met haar joggers, skaters en verliefde stellen. Hier zijn, zelfs in de winter, de terrasjes mooi. Aan de ene kant liggen de vele kiezelstranden en aan de andere kant luxe hotels, waaronder het beroemde Hotel Négresco.

Sfeer proeven in 'Le Vieux Nice'

Wandelend over de Promenade des Anglais komt u vanzelf uit in 'Le Vieux Nice', het oude stadsdeel van Nice, waar u unieke historische gebouwen vindt en veel sfeervolle pleintjes met terrasjes. Op de dagmarkt 'Le Cours Saleya' kunt u nog de sfeer proeven van het oude Nice. Eenmaal in de week op maandag wordt hier de beroemde antiek- en brocantemarkt gehouden, waar u zeker een keer naartoe moet! Ook zijn er in het oude Nice veel leuke curiosa winkeltjes te vinden, voor antiek kunt u het beste richting de haven lopen. In de wijk La Buffa bij Place Massena vindt u de wat luxere boetieks met de bekende merken.

Lunch in de haven

De keuken van Nice is zowel beinvloed door de Provencaalse als de Italiaanse keuken. Typische specialiteiten uit Nice zijn de Pissaladières (pastei met uien, ansjovis, olijven), Ratatouille, Bagnat Pan (brood met groenten) of salade Niçoise, altijd rijkelijk besprenkeld met olijfolie en gegarneerd met kleine zwarte olijven. Ga vooral ook eens eten in Le Bistrot d’Antoine (wel reserveren!). In de trendy clubs op de Promenade es Anglais en aan de haven kunt u genieten van het bruisende nachtleven van Nice.

Museum tips

Na Parijs is het grootste aantal musea in Frankrijk te vinden in Nice. Onze favoriete musea zijn het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, waar u een uitgebreid overzicht aantreft van de hedendaagse kunst. In het Musée des Beaux Arts vindt u kunst uit de 18e tot en met 20e eeuw. En bezoek ook eens het prachtige Musée National Marc Chagall en het Musée Matisse in de felrode Villa des Arènes. En alle stadsmusea zijn gratis!

Bekijk hier alle villa's in de buurt van Nice