Dagtrip 3: De Calanques, wandel- en boottocht langs de Cote d’Azur

Wandelen langs de kust

Dagtrip 3: De Calanques, wandel- en boottocht langs de Cote d’Azur

Er lopen talrijke wandelpaden door het prachtige natuurgebied van de Calanques. De GR51 (wordt ter plaatse ook aangeduid als de GR 98) loopt van Marseille tot Cassis langs de kust. Het totale traject is ongeveer 20 kilometer lang en door zijn moeilijkheidsgraad wellicht wat te lang voor een dagtocht, maar er zijn echter verschillende mogelijkheden om de wandeling in stukken op te splitsen.

Het gebied van de Calanques wordt beheerd door l'Office National des Fôrets, bekijk hier een beschrijving van een aantal wandeltochten in het natuurgebied van Calanques Zorg voor goede schoenen en voldoende water. In de zomerperiode kan het gebied afgesloten worden vanwege brandgevaar.

Boottocht ‘9 Calanques’

Wij kunnen u aanbevelen om een wandeling in het natuurgebied te combineren met een boottocht langs de Calanques. In de kleine haven van Cassis vertrekken talrijke boten voor een bezoek aan 3, 5 of 8 calanques. De '9 Calanques' trip is zeer de moeite waard, kost iets meer, maar de Calanques vanaf de 5e zijn het mooist. Deze boottocht duurt ongeveer 2 uur.

Adres: 13260 Cassis, Frankrijk
http://www.ot-cassis.com. 

Meer wandelgebieden aan de Cote d’Azur

De Calanques is één van de prachtige natuurgebieden aan de Cote d’Azur waar u heerlijk kunt wandelen. Hieronder noemen we nog een aantal andere fraaie wandelgebieden:

Massif de l'Esterel

Fraai gebied tussen Miramar en Cannes waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. De fietspaden zijn prima en de bewegwijzering is goed. U kunt lekker eten in dit gebied en het uitzicht is fantastisch.

Adres: Str. Dip. Cannes- Frejus, Agay, Saint-Raphaël, Frankrijk
http://www.esterel-cotedazur.com/massif-de-lesterel-saint-raphael/

Wandelen op het schiereiland Saint Jean-Cap-Ferrat

Zeer mooie wandeling langs de baai met uitzicht op Villefranche. Duur heenweg ongeveer 45 min over een rotspad met trappetjes en klimmen en dalen, maar goed te doen en leuk voor kinderen. Wandelschoenen/ platte schoenen zijn aan te raden. Er zijn onderweg geen faciliteiten, dus neem voldoende drinken en iets te eten mee. Het pad is soms met een muurtje of hekje afgezet maar meestal niet. Met kinderen is het wel te doen omdat het pad breed genoeg is, maar natuurlijk wel goed in de gaten houden dat ze niet te dicht langs de rand lopen.

Adres: Chemin des Douaniers, St-Jean-Cap-Ferrat, Frankrijk
http://www.beyond.fr/villages/stjeancfhike.html#_=_

Wandeling Le Sentier du Littoral, Cap d'Antibes

Dit is een van de mooiste wandelingen die u kunt maken de in de omgeving. De paden zijn soms goed begaanbaar, maar op sommige stukken is het toch echt klauteren dus goede loopschoenen zijn gewenst! De start van de wandeling is vlakbij Keller Plage, aan een kleine baai/strand. Loop iets verder door voorbij Keller Plage en daar begint het wandelpad. De route over de Kaap wijst zich vanzelf. U kunt hier zeker een paar uur wandelen en dan via de openbare weg terugkeren (afhankelijk van waar u dan bent kan het kan wel lastig zijn om de openbare weg te vinden – navigatie kan helpen!), of omkeren op elk gewenst moment als u wat minder lang onderweg wilt zijn.

Adres: Chemin de la Garoupe, Antibes, Frankrijk

Van Agay naar Saint-Raphaël langs de kust

Ook erg leuk met kinderen is de tocht van Agay naar Saint-Raphaël langs de kust. Je loopt hier pal langs de zee en over de rotsen. Er is een heel traject ontworpen om dit te doen op een ongevaarlijke manier. Alles staat goed aangegeven! Onderweg, hoe kan het anders, een leuk restaurantje “Le Tortue” waar het goed toeven is. Natuurlijk, met een mooi, rustig gelegen strand met prima ligstoelen.

Bekijk onze villa's aan de Cote d’Azur.