Tourtour, het Zuid-Franse paradijs op aarde

Tourtour is echt een voorbeeld van wat je je voorstelt bij ‘een dorpje in Zuid Frankrijk’. Al zittend op een schaduwrijk terras onder de platanen, een klaterende fontein op de achtergrond, genietend van een espresso met een croissant, een krantje of een goed boek… Volgens velen is Tourtour een paradijs op aarde! Er heerst rust en het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Een plek in Zuid Frankrijk voor mensen die van cultuur en rust houden, voor echte levensgenieters, een plek waar je onmiddellijk verliefd op wordt!

Overzicht Tourtour

Tourtour staat niet alleen bekend om, maar is ook officieel geklasseerd als één van de ‘plus beaux villages de France’. Het Middeleeuwse dorp ligt op een 635 meter hoge heuvel en wordt daarom ook wel het ‘dorp in de hemel’ genoemd.  Het ligt op circa 25 kilometer afstand van Draguignan en op ongeveer 40 km van de Gorges du Verdon.

Mairie Tourtour

Tourtour leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Als je door het dorp loopt kom je al snel de voor een Middeleeuws dorp karakteristieke huizen tegen. De  smalle, kronkelige steegjes met hier en daar een fontein leiden je naar het centrale dorpsplein waar zich veel restaurantjes en winkeltjes bevinden.

Fonein en plein overdag Tourtour

In het hoogseizoen kan het, zoals in veel mooie dorpen in Zuid-Frankrijk, behoorlijk druk zijn in Tourtour. De bevolking organiseert in het seizoen regelmatig dorpsfeesten en op het plein of in de kerk worden regelmatig concerten gegeven. Op woensdag en zaterdag is de Provençaalse markt. Het schilderachtige Tourtour is erg geliefd bij kunstenaars. In de zomer zie je er dan ook veel van hen aan het werk. Je vindt er ook een aantal galeries, altijd leuk om daar langs te wandelen of even binnen te lopen.

Fontein Tourtour

In de omgeving van Tourtour is ook genoeg te zien en te doen. Zo heb je er een aantal bekende wijnhuizen waar je de heerlijke Franse wijn kunt proeven en kopen. Op 30 km afstand ligt het schitterende Lac Saint Croix waar je kan zwemmen of een zeilboot, surfplank, waterfiets of kano kunt huren.

Huizen Tourtour

In de iets verderop ligt de indrukwekkende Gorges du Verdon, het prachtige gebied waarover we hier al eerder over schreven. Daar behoren onder andere bergbeklimmen en raften tot de mogelijkheden. Voor iedereen die het wat rustiger aan wil doen zijn er prachtige wandelpaden in de hele omgeving. Een dagje naar de kust bij Saint Tropez behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Tip: rijd niet naar Saint-Tropez maar naar Sainte-Maxime (een uur rijden vanaf Tourtour) en neem vanuit daar de veerdienst naar Saint-Tropez.

Dorpsplein Tourtour in de avond

In de buurt van Tourtour vind je overigens nog veel meer pittoreske dorpjes, zoals Lorgues, Salernes, Flayosc en Vilecroze. Stuk voor stuk leuke Franse dorpen met goede restaurants, gezellige terrasjes en prachtige pleinen. Genoeg te zien en te ontdekken dus in dit mooie deel van Zuid Frankrijk!

Onze villa's in Le Haut Var
8.8
Klanten over VillaSud

Klanten waarderen VillaSud met een gemiddeld rapportcijfer van: 8.8 (schaal 1 tot 10). Dit cijfer is gebaseerd op 1569 actuele reviews.

Lees meer klantbeoordelingen

Zuid Frankrijk & VillaSud

Uw villa adviseur helpt u zoeken

 • 250+ luxe villa's in Zuid-Frankrijk
 • Professionele selectie en controle 
 • 99% met eigen privé zwembad 
 • Fraai gelegen & luxe interieurs

Uw verblijf goed geregeld

 • Onze villa adviseurs kennen alle villa's goed
 • Wilt u iets speciaals? Wij regelen het voor u!
 • Lokale villa-managers zijn er voor u  
 • On-line toegang boekings- en reisgegevens

What you see is what you get!

 • Wij werken rechtstreeks met villa-eigenaren
 • Villa's worden uitgebreid en oprecht beschreven 
 • Gedetailleerd, makkelijk en snel zoekfilter 
 • Goede foto's en video gemaakt door eigen team

Thuis in Zuid-Frankrijk

 • Meer dan 20 jaar Zuid-Frankrijk specialist
 • Onze kennis en passie delen wij graag
 • Gratis Zuid-Frankrijk App met Insider Tips
 • Laat u inspireren door onze villa adviseurs!